Vendégségben a KŐFESZT-en – Kővágóörsön járt a Gasztrobusz

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóság

2020. augusztus 29-én ismét Veszprém megyébe látogatott a Gasztrobusz, ezúttal Kővágóörsön, a KŐFESZT egyik helyszínén fogadta az érdeklődőket.

A Kossuth Rádió Országjáró magazinműsora 2020. augusztus 29-én, szombaton Kővágóörsre, Köveskálra és Mindszentkállára látogatott. A Nemzeti Művelődési Intézet Gasztrobusza Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakáccsal, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége alelnökével és a Veszprém Megyei Igazgatóság munkatársaival Kővágóörsön a sportpályán, a KŐFESZT egyik helyszínén várta az érdeklődőket.

A gyerekeket játszóház: a Veszprém megyei értékeket bemutató óriáspuzzle, kirakó és színezők várták, valamint megyei érték-totó is volt a nagyobbaknak!

Számos tájjellegű finomság készült a Gasztrobuszban: fokhagymás metélt leves, káposztás lepény, rizlingben pácolt tarja sült hagymával és kapros tejföllel és dödöllével, szarvasragu petrezselymes burgonyával, hajdinás palacsinta görögdinnye lekvárral, valamint fonott kalács és briós. A Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóságának képviseletében Mihalcsik Márta módszertani referens füstölt sajtos túrós pogácsát készített. A Korosajt Műhely különleges ízesítésű sajtokat, Szabó Balázs tönkölyös kenyeret, Pálffy Gyula borász pedig a Pálffy Borászat boraiból hozott válogatást. A Kossuth Rádió több alkalommal közvetített a buszban készülő ételekről.

Tartalmas, élményekkel teli, vidám hangulatú nyári napot tölthettek az Igazgatóság munkatársai Kővágóörsön, és bíznak abban, hogy hamarosan ismét ellátogathatnak a településre.

Szerdahelyiné Lőrincz Nóra

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.