Impresszum

A Szín Közösségi Művelődés folyóiratot a Nemzeti Művelődési Intézet adja ki, a lap kéthavonta, 88 oldal terjedelemben jelenik meg.

Felelős kiadó és főszerkesztő: Závogyán Magdolna ügyvezető

A lapot tervezte: Süle Mihály

A szerkesztőség bejegyzett címe:

6065 Lakitelek, Felsőalpár dűlő 3.
Telefonszám: 06 20/323-0343

A Szín Közösségi Művelődés folyóirat szerkesztőségi telefonszáma:

E-mail: szin(kukac)nmi(pont)hu

ISSN 1416-6925 (Nyomtatott)
ISSN 2416-1004 (Online)

Szerkesztőbizottság: 

A szerkesztőség a Nemzeti Művelődési Intézet tapasztalt, több éves publikációs és szerkesztői gyakorlattal rendelkező vezető munkatársaiból áll össze.

MÁTYUS ALIZ író, szociológus, lapszerkesztő. 1980-tól jelennek meg könyvei. A Nemzeti Művelődési Intézet munkatársa, előbb falukutató, majd a Szín – Közösségi Művelődés című szakmai folyóirat alapító főszerkesztője, nyugállományba vonulását és a folyóirat 2012-es átalakulását követően a lap felelős szerkesztője.

ANGYAL LÁSZLÓ, a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóságának vezetője, a Népművelők Hajdú-Bihar Megyei Egyesületének elnöke, a Magyar Népművelők Egyesülete elnökségi tagja, a  Grafikusművészek Ajtósi Dürer Egyesülete szervező titkára. A Kölcsey Ferenc Megyei-Városi Művelődési Központban, Kölcsey Ferenc Megyei Közművelődési Intézetben, valamint a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központban is vezető pozícióban dolgozott. Amatőr művészeti, képzőművészeti témában íródott cikkek szerkesztője, illetve szerzője.

HEGEDŰS KATALIN magyar-népművelés szakos tanár, felsőfokú kulturális menedzser. Kisebb megszakítással 2000 óta dolgozik a Nemzeti Művelődési Intézetben, illetve annak jogelődjében. A Kommunikációs Osztály vezetőjeként 2012 őszétől a teljes intézményi külső és belső kommunikáció megújításáért, fejlesztéséért és folyamatszervezéséért felelős, koordinálja a szerkesztőség munkáját, illetve a lap kiadását, valamint interjúkat készít a folyóirat részére. Az új gazdasági szervezetben a Kommunikációs Igazgatóságot vezeti.

BALOGHNÉ URACS MARIANNA: 26 éve dolgozik a közművelődésben, ebből 24 évet Pápán, a Jókai Mór Művelődési Központban töltött művelődésszervezőként, szakmai csoportvezetőként, majd igazgatóként. Dolgozott a felnőttképzésben, elsősorban hátrányos helyzetűeknek szóló kompetenciafejlesztő képzéseket szervezett, de foglalkozott a közösségek fejlesztésével, a generációk közötti együttműködések segítésével, valamint a közösségek szerepének erősítésével a helyi értékek átörökítése terén. 2017 januárjától a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóságának vezetője. A folyóiratban közel egy évtizede publikál, segítve ezzel a szerkesztőség munkáját.

Szerzők

A folyóiratban publikáló munka- és pályatársaink a közösségi művelődésben és a helyi közösségek megerősítésében élenjáró szakember, oktatók, civil szervezetek képviselői.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.