Újabb közművelődési szakemberekkel bővült a megye

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Somogy Megyei Igazgatóság

Somogy megyében befejeződött a Közművelődési szakember I. felsőfokú képzés. Augusztus 6-án 23 hallgató adott számot tudásáról a komplex szakmai vizsgán, ahol nagyon szép eredmények születtek.

A 2020 decemberében indult képzésen 23 héten keresztül heti egy alkalommal zajlott az oktatás. A pandémia miatt tavasszal egy rövid ideig online formában zajlott a képzés, de május közepén visszatértek a hallgatók a Somogy Megyei Igazgatóság oktatótermébe.

A csoport nagy része Somogy megyéből érkezett, de volt kettő résztvevő Baranya megyéből és egy Zala megyéből is. A már végzett közművelődési szakemberek a képzés során a leendő munkájuk végzéséhez kaptak elméleti és gyakorlati tudást többféle témakörben, így a tananyag kitért a kulturális alapfogalmakra, hagyományőrzéssel kapcsolatos ismeretekre, a közösségfejlesztés módszereire, a törvényi és intézményi háttér kifejtésére, rendezvényszervezési készségekre, marketing és kommunikációs tudásra. Az órák során a hallgatók igazi csapattá váltak. A péntekenként együtt töltött idő, barátságok kialakulását és erős szakamai hálózatot eredményezet.

A Nemzeti Művelődési Intézet Somogy Megyei Igazgatósága ezúton is gratulál a képzésben résztvevőknek.

Haracsi Orsolya

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.