Pocsajba érkezett Hakapeszi Maki és Vitéz László!

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

Bábos Vándorkiállítást köszönthettünk Pocsajban 2021. március 9-én. A báb Jel, melynek sorsa van! című tárlatot Láposi Terka, a Vojtina Bábszínház igazgató-helyettese adta át, aki a Hajdú-Bihar Megyei amatőr bábjátékos csoportok támogatása című projekt keretében, a VOKE Egyetértés Művelődési Központja pályázatának köszönhetően Pocsaj, Leányvár bábcsoportjának a mentora is egyben.

 A kiállítást nagy szeretettel köszöntöttük Pocsaj településen. Nagyon jó lehetőség egy kistelepülés számára, ha ilyen nagy szakmai támogatást kap egy csoport létrehozásához. Mellette pedig a kiállítás, vendégelőadás, Bábfórum. Egy vidéki gyermek számára, ez egy óriási kitekintés a világra.

A vírushelyzetre való tekintettel az átadóra a szabad téren került sor, ahol megjelentek az újonnan alakult bábcsoport tagjai is: Kovács Jázmin, Ócs Fanni, Tarján István, Angyal Kitti és Tóth Szilvia, akik a pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola tanulói.

A csoport vezetője Fantoly Anna nyugdíjas matematika-rajz szakos pedagógus lett, aki nagy lelkesedéssel vetette bele magát a munkába. A kiállítás egy válogatás a Vojtina Bábszínház, a létavértesi Gyermeksziget Óvoda Cifra Palota, a hajdúsámsoni Dínó Bábcsoport bábarchívumából és Kemény Henrik örökségéből. A kiállítás 2021. március 9-től március 28-ig, három hétig lesz a településünkön.

Ráczné Vajna Nikolett, a Közösségi Ház vezetője

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.