Nagyanyáink öröksége – a harmadik alkalom
Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Tolna Megyei Igazgatóság2020. szeptember 21-én, immár a harmadik alkalommal indultunk a szekszárdi Heinek Ottó közösségi házba, hogy a Nagyanyáink Öröksége címet viselő Komatál programunk közösségi sütés-főzésén részt vegyünk.
E napon a Pári komatállal és a komatálba kerülő ételek elkészítésének rejtelmeibe Henkei Sándorné Marika vezetett be minket. Megtanulhattuk, hogyan készül el a hagyományos pári becsinált leves, a sült oldalas krumplipürével és a lábatlan sütemény. Marika nagy szeretettel mesélte el, hogy Páriban 10 napig hordták a komatálat, és ennek külön szabálya is volt, hogy melyik nap milyen ételeket kellett és illett vinni a fiatal kismamának. A komatál nagy segítség volt az anyukának, mert így a főzést nem kellett elvégeznie. Ezúton is köszönjük a kellemes délutánt és az autentikus recepteket.