Hakapeszi Maki és Vitéz László Létavértesen

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

„A báb JEL, amelynek sorsa van” című bábos vándorkiállítás február 15-én érkezett Létavértesre a Gyermeksziget Óvodába. A kiállítás megvalósulásában  Surányi Gergely, a Vojtina Bábszínház kiállításrendezője, Hermann Attila és Szabó László a Nemzeti Művelődési Intézet Hajú-Bihar megyei igazgatóságának munkatársai segédkeztek. 

A kiállítást 2021.05.15-én, a Gyermeksziget Óvoda-Bölcsőde vezetője, Harmati Zoltánné és Kardos Ilona, a VOKE Egyetértés Művelődési Központja vezetője nyitotta meg, ismertetve a pályázat programjait.

A megnyitó a vírushelyzet által előírt szabályoknak megfelelően, az óvoda épülete előtt a szabadban történt. A kiállítás az óvoda folyosóin került elhelyezésre, és a látogatók az óvoda üvegfalain keresztül láthatják. Az óvodások viszont  az óvónők kíséretében naponta többször is megtekinthetik, amikor elsétálnak a bábok előtt, így érzékenyülhetnek a bábkultúra iránt.

A kiállítás a VOKE Egyetértés Művelődési Központja pályázatának köszönhetően, a Vojtina Bábszínház és a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága együttműködésében jött létre. A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

 

A kiállítás 2021. március 7-ig látható a létavértesi Gyermeksziget Óvodában, annak üvegfalain keresztül.

Hermann Attila

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.