Döbrögi sikert aratott Hajdúsámsonban

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

Mintegy háromszáz óvodás látta Hajdúsámsonban „A báb jel, melynek sorsa van” című vándorkiállítást. A kiállítás nagy kedvencei A kiskakas gyémánt félkrajcárja, A farkas és a hét kecskegida, illetve a Vitéz László című mesékhez készült bábok voltak.

Nagy meglepetésünkre az egyik óvónő Létavértesről került városunkba, így ő személyesen is megoszthatta a bábkészítéssel kapcsolatos tapasztalatait. Egy másik csoport dajka nénije pedig gyermekkorában volt a sámsonkerti Dínó Bábcsoport tagja, így ő is elmesélte élményeit.

A Vojtina Bábszínház figurái közül A császár új ruhája, a Jancsi és Juliska, és a Pinokkio című mesék szereplői nyerték el leginkább a gyerekek tetszését, de sokan felismerték A brémai muzsikusokat is.  Szintén nagy örömmel töltött el minket, hogy bár a mostani gyerekek nem igazán láthatták már a tévében, többen felismerték a kiállítás egyik főszereplőjét, Hakapeszi Makit. Érdekes véleményen voltak viszont az egyik ismert mese kapcsán: Döbrögi nagyon tetszett nekik, Lúdas Matyi pedig többek számára ijesztő figura lett.

Az óvó nénikben és dajka nénikben is kellemes emlékeket idéztek fel a bábok, különösen a két legismertebb: Hakapeszi Maki és Vitéz László. Köszönjük a kiállítás készítőinek és szervezőinek, hogy városunkban is örömet szerezhettünk a programmal kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Antal Alexandra, Csík Brigitta és Káplár Marianna közművelődési asszisztensek

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.