A báb JEL, melynek sorsa van” – vándor bábos kiállítás érkezett Berettyóújfaluba

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

A Hajdú-Bihar megyében vándorló bábkiállítás, 2021. május 20-án, tervezett helyszíneinek ötödik állomására ért. A tárlat nem is találhatott volna jobb helyszínt a Bodorka NépmesePontnál. A majd egy éves bezártság után jól esett a valóságos térben valóságos embereket látni, felnőtt és gyermek közönségnek szervezni programot.

„Különös vendégek” érkeztek a Bodorka NépmesePontba. Mókás, vidám, félelmetes, kedves, bizarr, ötletes, szép…és még sorolhatnánk a jelzőket azokra a bábokra, melyek benépesítik a mesepont egyik terét néhány hétre.

A kiállításon válogatást láthatnak az érdeklődők a Vojtina Bábszínház, a létavértesi Gyermeksziget Óvoda bábcsoportja, a Cifra Palota bábjaiból, a hajdúsámsoni Dínó Bábcsoport archívumából, és meglepetésként helyet kapott két örök darab – mindenki kedvence – Vitéz László és Hakapeszi Maki, Kemény Henrik alkotta legendás bábok. A tárlatot Asbóth Anikó, a Vojtina Bábszínház igazgatója nyitotta meg.

A kiállítás rendezői: a Nemzeti Művelődési Intézet, a Vojtina Bábszínház, a Korngut-Kemény Alapítvány és a VOKE Egyetértés Művelődési Központja. A kiállítás június 14-ig látogatható munkanapokon 8 és 16 óra között, bejelentkezés alapján!

Kolozsvári-Donkó Rebeka
Bodorka NépmesePont

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.