„A báb JEL, amelynek sorsa van

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

„A báb JEL, amelynek sorsa van” címmel bábos vándorkiállítás indult útnak február 16-án Hajdú-Bihar megyében. A kiállítás 2021. február 16. és 2021. szeptember 30. között hat helyszínen, Létavértesen, Pocsajon, Konyáron, Hajdúsámsonban, Berettyóújfaluban és Debrecenben kerül bemutatásra.

A kiállítás válogatás a Vojtina Bábszínház, a Korngut-Kemény Alapítvány, a létavértesi Gyermeksziget Óvoda Cifra Palota bábcsoport és Pappné Győri Tünde óvodapedagógus, valamint  a hajdúsámsoni Dínó Bábcsoport bábarchívumából.

A mintegy 150 bábból álló kiállításon a kesztyűs bábtól, az ernyős bábon keresztül a szícíliai marionettig szinte minden bábtechnika képviseli magát. A bábokat a kiállítás mentora, Láposi Terka Surányi Gergellyel válogatta össze és rendezte meg. A kiállítás sztárvendégei a Kemény Henrik által készített Vitéz László és Hakapeszi Maki.

A kiállítássorozat a VOKE Egyetértés Művelődési Központja pályázatának köszönhetően, a Vojtina Bábszínház és a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága együttműködésében jön létre.

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

 Hermann Attila

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.