Ez évben huszonegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Körös-völgyi Sokadalom, a Dél-Alföld népművészetének ünnepe, amely sokszínű programkínálatával várja a Gyulára látogatókat, a vár előtt, erre az alkalomra kialakított sokadalmi téren.

A néptánc és népzene mellett a népi kismesterségek képviselői is bemutatkoznak a háromnapos forgatag alatt. A Körös-völgyi Sokadalom több intézmény és szervezet közös összefogásával valósul meg.

A festői környezetben, Európa egyetlen éppen maradt gótikus téglavárának tövében megrendezett sokadalom a nevéhez illően nemcsak egy fesztivált foglal magába. A Körös-völgyi Sokadalom és kísérőrendezvényei – XIV. Határ Menti Összművészeti Fesztivál, XIV. Országos Gyermektánc Fesztivál gálaműsora, XXIV. Békés Megyei Néptáncosok Találkozója, Békés Megyei Néptáncgála – az értékek ápolása mellett a világviszonylatban is fontos magyar népi kultúra szinte minden elemét megjeleníti a kínálatban.

A rendezvény szervezői nevében várunk minden kedves érdeklődőt 2021. június 25 – június 27. között Gyulán, a XXI. Körös-völgyi Sokadalmon!

A részletes programterv megtekintéséért kattintson ide.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.