Mint arról a közmédia számos hivatalos csatornáján tájékozódhatott, a koronavírus-járvány elérte Európát, melynek következtében számos régióban kellett rendkívüli intézkedéseket bevezetni.

A Nemzeti Művelődési Intézet tevékenysége szorosan kapcsolódik a hazai és Kárpát-medencei közösségekhez, településekhez, szakmai szervezetekhez. Tevékenységünk során munkatársaink, a képzéseinken, programjainkon résztvevő szakemberek, partnereink, valamint családtagjaik biztonsága, egészsége kiemelt jelentőséggel bír.

A fenti szempontok, valamint a Kormány irányadó rendelkezése (40/2020. (III. 11.) Korm. rendelete vészhelyzet kihirdetéséről) figyelembevételével a következő, a Nemzeti Művelődési Intézet szakmai tevékenységét érintő megelőző intézkedések lépnek életbe.

Az intézmény több ezer főt érintő székházavatási ünnepségsorozatát, az I. Kárpát-medencei Kulturális Találkozót a tervezett áprilisi időpontról – a preventív szempontok mérlegelésére való tekintettel – 2020. szeptember 25. és október 3. között valósítjuk meg. A programelemek konkrét megvalósításáról minden szakmai partnerrel külön egyeztetés folyik.

A Nemzeti Művelődési Intézet munkavállalói számára 2020. március 11-től – a rendelkezés visszavonásig  – beszünteti a külföldön megvalósuló szakmai programokon való részvételt.

A folyamatban lévő OKJ-s, KAB akkreditációval rendelkező, valamint Színháziskolához kapcsolódó képzések megvalósításáról, ütemezéséről – a már elindult képzések esetében – a résztvevőket közvetlenül informálja a Nemzeti Művelődési Intézet.

A tavaszra tervezett középfokú képzések várhatóan júliusban, a felsőfokú képzések várhatóan augusztus 20. után indulnak el.

A Nemzeti Művelődési Intézet 100 fő feletti szakmai programjait visszavonásig szünetelteti. A 100 fő alatti szakmai események esetében a szakmai partnerekkel való konzultáció után dönt a megvalósításról.

Kérjük, hogy a változásokkal kapcsolatban folyamatosan tájékozódjon honlapunkról.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.